Premis i reconeixements: Raquel García Tomás, Kebyart Ensemble, Josep Ramon Olivé i Joan Magrané

Publicat el 20/10/2020

En les últimes setmanes, diferents graduats de l’ESMUC han estat premiats i reconeguts en diferents àmbits. Raquel García Tomás ha obtingut el Premi Nacional de Música 2020 en la categoria de Composició. Els quatre integrants del Kebyart Ensemble han estat seleccionats per l’European Concert Hall Organization (ECHO) per actuar a diferents sales europees. El compositor Joan Magrané ha estat nominat als grammy llatins. Finalment, el baríton Josep Ramon Olivé participa al novembre en les representacions de Don Giovanni, de la temporada del Gran Teatre del Liceu, i al mes de juny a La Bohème.

Raquel García Tomás

Raquel García Tomás

El jurat del Premi Nacional de Música va atorgar el guardó a la compositora Raquel García Tomás, “pel caràcter interdisciplinari, innovador i arriscat d’un llenguatge compositiu singular i propi” i “per la qualitat experimental del seu treball, que ha sabut connectar amb el públic, com posa de manifest l’estrena en la temporada 2018/2019 de la seva òpera Je suis narcissiste”.  Així mateix, el jurat va destacar “l’amplitud i diversitat del seu catàleg, que no se centra exclusivament en el teatre musical, sinó que inclou obres interpretades pels solistes i grups més rellevants de l’actualitat.

Kebyart Ensemble

Kebyart Ensemble

L'European Concert Hall Organization (ECHO) organitza cada temporada un tour per les sales adscrites a l'organització amb artistes emergents de l'escena Europea. El Kebyart Ensemble ha estat seleccionat com una de les 6 propostes per a la temporada 2021/2022, nominat conjuntament per L’Auditori de Barcelona i el Palau de la Música Catalana. Artistes com Igor Levit, Khatia Buniatishvili, Jorg Widmann o Quatuor Modigliani van forjar la seva carrera a l'ECHO Rising Stars. Els quatre integrants del Kebyart Ensemble són Pere Méndez (saxo soprano), Víctor Serra (saxo alt), Robert Seara (saxo tenor) i Daniel Miguel (saxo baríton).

Joan Magrané 

Joan Magrané

El compositor Joan Magrané ha estat nominat als premis Grammy Llatins, els principals de la indústria musical, en la categoria de millor composició clàssica contemporània pel tema Dues peces per a piano. Aquest treball és un encàrrec que li va fer la pianista Noelia Rodiles per al disc The butterfly effect.  La gala de lliurament de premis tindrà lloc el 19 novembre i en aquesta ocasió, els Grammy comptaran amb dos exestudiants de l’ESMUCJoan Magrané i Rosalía.
Les obres de Magrané han estat interpretades arreu d'Europa per conjunts instrumentals i solistes com l'Ensemble Intercontemporain, el Quatuor Diotima, el Quartet Gerhard, la BBC Scottish Symphony Orchestra, i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, entre altres. 

Josep-Ramon Olivé

Josep-Ramon Olivé

El baríton Josep-Ramon Olivé participarà al novembre a les representacions de Don Giovanni al Gran Teatre del Liceu, interpretant el rol de Masetto. Posteriorment, el mes de juny de 2021, també participarà, també al Liceu a La Bohème.

A més a més, Josep-Ramon Olivé actuarà dins l’Obertura Spring Festival, el 24 de març, a la Fundació Tàpies. Barcelona Global, impulsat pel Liceu, el Palau de la Música i L’Auditori, organitza aquest festival amb l’objectiu d’expandir la música clàssica per tota la ciuta