Grans Conjunts ESMUC

Premis Treballs de Recerca de Batxillerat

L’estudiant Alba Linares, de l’IES La Bisbal, ha estat la guanyadora del IV Premi ESMUC als Treballs de Recerca de Batxillerat amb ‘Valsos, polques i romances al saló dels Cabrera’. Núria Sempere, directora general de l'ESMUC, Melissa Mercadal, subdirectora general d’ordenació i planificació acadèmica del centre, i Belén Latorre, directora de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, van fer entrega dels premis a l’estudiant de La Bisbal d’Empordà i a les tres finalistes que van aconseguir els accèssits.

Concerts de Composició

El pròxim 3 de desembre tindrà lloc el primer Concert de Composició de Tardor d’aquest curs amb la presentació de les obres dels estudiants de l’especialitat, amb obres de Román García Felipe, Maria Borràs Jardí, Eduard Vallmitjana, Luis Meseguer Mira i Marta Pintó. El dia 17 es farà un segon concert amb la presentació de les obres de Bernat Pont, Diego Akaestel Fernández, Itziar Viloria, Jaume Baixas, Roger Cabré Bardají i Pau Vives. Les dues propostes es realitzaran a la Sala d’Orquestra de l’ESMUC, a les 18.15 hores.

Concert homenatge a Eduard Toldrà i Josep Carner

Dijous 3 de desembre, l’ESMUC organitza un concert homenatge a Eduard Toldrà i Josep Carner, coincidint amb l’aniversari de dues figures emblemàtiques de la Cultura catalana: el 125è aniversari del naixement del compositor Eduard Toldrà i el 50è aniversari de la mort del poeta Josep Carner. L’acte tindrà lloc a la Sala 4 Alicia de Larrocha, a les 14 hores. Gratuït amb reserva prèvia.

Estrena del documental “Amb un tros d’acordió” de l’estudiant Irene Augé

Aquest dijous 3 de desembre el Centre Artesà Tradicionàrius estrena el documental “Amb un tros d’acordió”, amb la presència de la seva directora, l’estudiant de l’ESMUC, Irene Augé. La presentació comptarà amb un col·loqui amb l’autora i el realitzador Arnau Abella i amb un concert del grup El Pont d’Arcalís, que interpretarà part del repertori del documental. L’acte tindrà lloc a les 19.30 hores i el preu de l’entrada és de 8 euros.

Estudiants de l’ESMUC participen a ‘Laments’, de l’Institut del Teatre, dirigits per Xavier Sabata

Del 3 al 6 de desembre, estudiants de l’ESMUC realitzen una col·laboració artística amb l’Institut del Teatre amb la interpretació de l’obra Laments, dirigida pel graduat de l’ESMUC, Xavier Sabata.

Viquimarató de Música i dansa popular

El dissabte 5 de desembre, a partir de les 10 del matí, tindrà lloc una Viquimarató en línia dedicada a la Música i dansa popular amb l’objectiu de millorar els continguts de la Viquipèdia que tenen a veure amb el tema proposat. La iniciativa es farà a través del gestor de conferències lliure Wikimedia Meet i la inscripció ja és oberta. 

Oberta la convocatòria del 14è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra

Les formacions de cambra poden presentar-se al 14è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra fins al 29 de gener del 2021. El premi consisteix en una gira, valorada en 20.000 euros, de 5 concerts a espais referents de Catalunya durant l’any 2021. També incorpora un enregistrament en vídeo a la Sala de la Música del Museu Pau Casals, i un coaching amb professionals docents del Màster de Management i Producció Musical de l’ESMUC.