carroussel gener

Vespres d’Antiga a Santa Maria del Pi

El dimarts 19 de gener, a les 20 hores, tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria del Pi un concert amb estudiants de Música Antiga, dirigit pel professor Manfredo Kraemer. El programa oferirà el Salm 51, de J. S. Bach, precedit pel Concert en la major, de G. P. Telemann. L’accés és lliure amb reserva prèvia. Aforament limitat.

El Conjunt Instrumental segle XX/XXI interpreta Kaija Saariaho

L’ESMUC continua amb la seva programació d’obres de Kaija Saariaho. Aquest dimarts 19 de gener tindrà lloc el concert del Conjunt Instrumental segle XX/XXI, a la Sala d'Orquestra (18.15 hores). El conjunt, sota la direcció d’Ernest Martínez Izquierdo, oferirà un programa centrat en dues obres de la compositora: Terrestre Lichtbogen. L’entrada és gratuïta amb reserva prèvia. El concert es retransmetrà en streaming per a la comunitat de l’escola.

Banda Sonora Vital, Premi Creu Roja a la tecnologia humanitària

El projecte Banda Sonora Vital, coordinat pel professor Perfecto Herrera, membre del departament de Sonologia, i per l'exprofessora de l'ESMUC, Emilia Gómez, i pertanyents al Grup de Recerca en Tecnologia Musical de la UPF, ha estat reconegut amb el Premi Creu Roja a la Tecnologia Humanitària. Aquesta eina tecnològica, basada en web interactiva, tracta de recuperar la memòria musical de les persones amb Alzheimer. L’Escola forma part de les entitats col·laboradores d’aquesta iniciativa.

Jornada d’orientació a l’especialitat de Musicologia

A causa de l’èxit d'inscripcions de la Primera Jornada d’Orientació a l’especialitat de l’ESMUC, el departament de Musicologia organitza una sessió dedicada a les proves d'accés específiques. La trobada, que es farà en línia, tindrà lloc el dissabte 16 de gener, a les 12 hores. Inscripció prèvia.

Seminari Pedagogies crítiques en la música

El Departament de Pedagogia de l'ESMUC ha organitzat un seminari amb el propòsit de pensar sobre música i generar pràctiques artístiques des del marc de la pedagogia crítica.

El seminari es desenvoluparà al llarg de cinc dissabtes al matí, a partir del dia 13 de febrer, i comptarà amb formadors especialitzats que abordaran aquesta disciplina des de diferents línies temàtiques. Us hi podeu inscriure fins el dia 3 de febrer.

11è Festival de Jam Sessions de Sant Vicenç dels Horts

Un quartet d’estudiants del departament de Jazz i Música Moderna de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) participarà aquest dissabte 16 de gener a l’11è Festival de Jam Sessions de Sant Vicenç dels Horts. Álvaro Ocón, trompeta; Vicente Marín, piano; Jon Carranza, baix; i David Giménez, bateria, són els intèrprets que actuaran a la Sala Xica del Jazz Club La Vicentina, a les 20 hores. El concert és gratuït.

Premis i reconeixements a estudiants i graduats de l’ESMUC

Aquesta última part de l’any, diferents estudiants i graduats de l’Escola Superior de Música de Catalunya han estat reconeguts amb diferents premis. Els estudiants Lucía Fumero i el Kukundé Quintet, integrat per Àlex DuatoDavid MuñozEduardo CabelloLluís Pérez i Vicente López han rebut els guardons del Concurs Joventuts Musicals d’Espanya en la modalitat de Jazz. L’estudiant Emma Stratton ha aconseguit el segon premi del 16è Concurs Internacional de Música de les Corts i els alumni Esther Pinyol i Ferran Carceller, han aconseguit el primer premi del concurs “The night in Madrid International Music festival-competition”. També l'estudiant Núria Casas Coll ha guanyat la beca "Josep Maria Bernat".